Media

 

Islam-Expo 3 –tapahtuman yhteydessä järjestetään lehdistötilaisuus perjantaina 22.11. klo 9.15-10.00. Lehdistötilaisuus pidetään Wanhan Sataman kokoustilassa.

Suomen Islamilainen Neuvosto (SINE) ry. on vuonna 2006 perustettu (rek. 2007) Suomen islamilaisten yhteisöjen yhteistyöelin ja keskustelufoorumi. SINE toimii keskustelukumppanina ja islamilaisten yhteisöjen edustajana viranomaisten ja eri uskonnollisten yhteisöjen kanssa käytävissä keskusteluissa. SINE antaa myös muslimeita koskevia lausuntoja medialle.

SINE:n tarkoituksena on edistää kunnioitusta ja tietoisuutta sekä islamia kohtaan Suomessa että suomalaista kulttuuria kohtaan muslimien keskuudessa. SINE pyrkii estämään sekä islamilaisten että islamia vastaan suuntautuvien ääri-ilmiöiden syntymisen ja kehittymisen Suomessa.

SINE:llä on viisi lautakuntaa: hautausmaa-, lainoppi-, media-, nuoriso- ja opiskelija- sekä opetuslautakunnat, joiden kautta hoidetaan lukuisia muslimeille tärkeitä asioita.

Islam Expo 3 –tapahtuman tarkoituksena on lisätä vuoropuhelua ja eri uskontojen yhteiseloa Suomessa, ja esitellä islamilaista kulttuuritarjontaa positiivisessä hengessä niin valtaväestölle kuin Suomessa eläville muslimeille.

Ensimmäinen Islam-Expo –tapahtuma järjestettiin marraskuussa 2008 teemalla Islam Suomessa ja Euroopassa ja Islam-Expo 2 maaliskuussa 2011 Kaapelitehtaalla Helsingissä. 2011 vuoden Islam-Expon teemana oli "Musliminit nyky-yhteiskunnassa: Osallistuminen vai eristäytyminen?"
Islam-Expo 3 –tapahtumassa aiheen käsittelyä on tarkoitus syventää. Islam-Expo 3:n teemana on - Moniarvoinen yhteiskunta: Mitä Islam voisi tarjota?

Islamia ja islamilaista kulttuuria esittelevälle tapahtumalle on Suomessa selkeä tarve, sillä islamista ja muslimeista mm. median välityksellä leviävä kuva on usein hyvin negatiivinen. Tämä vaikuttaa kielteisesti sekä valtaväestön asenteisiin Suomessa eläviä muslimeita kohtaan että muslimimaahanmuuttajien sopeutumiseen. Islam-Expo 3 –tapahtuman tarkoituksena on rakentaa siltaa valtaväestön sekä muslimien välille ja osaltaan hälventää muslimeihin kohdistuneita ennakkoluuloja ja negatiivisia stereotypioita. Tapahtuman tarkoituksena on myös esitellä islamilaisten- ja muiden monikulttuurisuustyötä tekevien kansalaisjärjestöjen toimintaa, sekä tarjota sellaisia kulttuurielämyksiä, joista muslimitkin voivat oman etiikkansa puitteissa nauttia.

Tiedottaja / Hallituksen varapuheenjohtaja: Pia Jardi
Puh: 044 325 4255, E-Mail: p.jardi@sine.fi

Medialautakunnan puheenjohtaja: Abdoul-Majid Tahirou-Varjonen
Puh: 045 125 7971, E-Mail: a.tahirou.varjonen@sine.fi

Hallituksen puheenjohtaja: Anas Hajjar
Puh: 041 536 1870, E-Mail: hajjar@sine.fi